Marco Mulder

Marco Mulder

Interview met Marco Mulder 21-01-2017.

Marco is sinds 2009 lid. Ik heb het schuttersbloed ook mee gekregen van mijn Opa  en Oma (Frans en Annie van der Meijs). Mijn moeder (José van der Meijs) was al lid toen wij erbij zijn gekomen. Wij zijn door haar eigenlijk echt lid geworden. We kwamen in 2009 in Overdinkel wonen, toen ben ik samen met mijn moeder en Gerard Kuipers (zoon van Jos Kuipers en Anneke Strijker) naar de schutters gekomen. 

Welke functies heb jij binnen de schutters vervult?

Buiten dat ik Koning en Keizer ben geweest, zit ik regelmatig in de kascontrole commissie. Ik heb mij nog nooit voor een functie binnen het bestuur opgegeven. 

Wat was je mooiste moment?

Mijn mooiste moment bij de schutters was, dat ik zelf koning geworden ben in 2011. Een emotioneel moment voor mij was toch wel toen ik de krans bij het monument mocht neerleggen. Mijn hof bestond uit Madelon Westenbroek Koningin, José van der Meijs, Michel Bentert, Anita Westenbroek en André Westenbroek als Hofdames en Hofheren en André Ring als Adjudant. Zelf ben ik nog nooit Jeugdkoning geweest. In het jaar dat ik Koning werd, is mijn broertje Leon Mulder Jeugdkoning geworden. In 2014 had ik de eer om Keizer van Twente te zijn. 

Ik vindt het wel eens lastig, dat als je samen de werkzaamheden voor het schuttersfeest uitvoerd, dat er altijd leden zijn die denken te moeten kletsen in plaats van te helpen aanpakken. Als je samen werkt dan komen de werkzaamheden ook sneller af, of terwijl vele handen maken licht werk.

Heb je wel eens een anekdote meegemaakt?

Jawel toen ik in 2015 aan het nachtwaken was met Nelleke ging het niet helemaal goed. We hadden die nacht gewaakt, ik ben toen zelfs nog rondjes om de tent gaan lopen om alles in de gaten te houden en toch hebben ze ons die nacht het spandoek weten te gappen. Voor Nelleke was het de eerste nachtwacht ooit, voor mij was het al één uit duizenden. Het was toch wel een hilarisch moment. Maurice Oud en ik hebben ook wel eens de shoarmaboer laten komen met het nachtwaken. Midden in de nacht kwam dan de bezorger de bestelling brengen aan de tent, zo konden we heerlijk genieten van shoarma of pizza. 

Waar zie je de schutters over drie jaar?

Ik denk dat het wel hetzelfde zal zijn als nu.

Wat zie je graag veranderd bij de schutters?

Meer gezelligheid en meer activiteiten. Ik mis de gezellige bbq's de uitjes die eerder altijd werden georganiseerd. De samenhorigheid is er wel, maar we zien elkaar eigenlijk alleen nog maar op vergaderingen en de geplande feesten. 

Dat je eventueel met het Nafeest of het koningsfeest vrienden mee kunt nemen. Dan zal het nog gezelliger worden. Je merkt toch wel dat het ledenaantal de ene keer wat afneemt en de andere keer weer toeneemt.

Wat dacht je toen je van Trees Bijkerk het geweertje ontving?

Waarom ik? was mijn eerste reactie. Dit had ik helemaal niet verwacht, dan krijgt zo'n broekie het geweertje.... ik dacht dat de oudere garde eerst aan de beurt was. 

Waar ben je het meest trots op?

Dat we nog steeds bestaan, in 2012 ging het niet zo goed met de schutters. Het geluid was toen, gaan we nog door of zijn we nu klaar... Ik ben blij dat we toen ervoor gekozen hebben om door te gaan en dat alweer 5 jaar lang. 

Aan wie geef jij het geweertje?

Ik geef het geweertje aan Peter Oud.

Marco Mulder koning

 

 

  • Copyright Schuttersvereniging Overdinkel